Badkamer renoveren, problemen voorkomen

Zo maakt u komaf met een grote badkamerramp

badkamerrenovatie

In een oude badkamer zijn heel wat verborgen gebreken te vinden. Omdat u dat al jaren zo gewoon bent, negeert u die problemen. Dat is zoals nooit met uw auto naar de garage gaan voor een onderhoudsbeurt. Er komt een moment dat uw wagen er de brui aan geeft. In plaats van te blijven herstellen, is het beter om te vernieuwen. Bovendien bespaart dit heel wat problemen en onverwachte kosten.


Wat kan er mislopen in de badkamer? Een gebroken tegel in de badkamervloer, een voeg in de douche die loskomt of wat schimmel hier en daar … dat geeft toch niet?

 

Tot u voor een probleempje staat dat grotere gevolgen heeft. Denk aan een hoekstopkraan of zogenoemd Schell-kraantje dat door kalkaanslag vastzit, gewoon omdat u vergeten bent het af en toe eens open en dicht te draaien. 

 

En hebt u er wel een idee van waar de hoofdkraan van de waterleiding zich bevindt? Want u moet die dichtdraaien als een kraan of leiding aan de wastafel of het toilet het begeeft.

 

Tip: sta nu recht, zoek de hoofdkraan en draai ze eens open en dicht. Zo voorkom je dat ze op het verkeerde moment vastzit door kalkaanslag. Doe dat minstens een keer per jaar.

 

Of lees eerst verder, want wat doet u met …

  • Siliconen die loskomen (en zo tot waterschade leiden)?
  • Afgesleten en gladde tegels die van uw inloopdouche eerder een uitschuifdouche maken?
  • Een douche die lekt (dat ziet u aan de verdieping eronder of aan de andere kant van de muur)? Hebt u oude douchebakken die met siliconen afgekit zijn, dan vertonen ze na enkele jaren gegarandeerd dit lekprobleem.
  • De afvoer van de douchecabine die telkens weer verstopt? Regelmatig een ontstoppingsmiddel erin gieten is geen ideale oplossing.
  • Ventilatie die in de badkamer ontbreekt, of al jaren niet meer werkt? Met schimmelvorming en afbladerende verf als gevolg. En dan spreken we nog niet over CO-intoxicatie.
  • Elektriciteit die verouderd is en niet meer voldoet aan de geldende normen? Weet u trouwens dat uw elektrische installatie elke 25 jaar gekeurd moet worden.
  • Elektrische verwarming in de badkamer die niet meer doet wat ze moet doen? Waardoor u het in de winter koud hebt of een elektrisch kacheltje moet bijplaatsen. Dat u dan weer vergeet uit te doen wanneer u gaat werken.


Laat uw badkamer onder handen nemen

Een badkamerrenovatie pakken we grondig aan. We checken zowel de elektrische verwarming, de ventilatie als de afzuiging van de badkamer. De verluchting is essentieel, want badkamer en keuken zijn de voornaamste plaatsen van CO-vergiftiging. Tegelijk kan het nuttig zijn elektrische verwarming in de badkamer te plaatsen.

 

Het spreekt voor zich dat we de elektriciteit in uw badkamer tot in het kleinste detail bekijken. Vaak blijkt dat er in badkamers een tekort aan stopcontacten is of dat een stopcontact niet veilig geplaatst is, wat de badkamer potentieel gevaarlijk maakt. 

 

Vaak stellen we ook een nieuw douchesysteem voor dat het douchen veel aangenamer en efficiënter maakt, denk aan een regendouche of een douche met waterbesparende kop. 

 

Hebt u graag een douche die veiliger is? Vraag ons oplossingen zoals veiligheidsglas dat niet breekt, een stevige verankering in de badkamervloer, een douchedeur die vlot opent, een veiligheidskraan die een hete waterstraal voorkomt, enzovoort.Renovatie is er ook voor kleine badkamers

U zult zeggen: “Is dat allemaal het geld waard? Ik ben het wel gewoon zo. En mijn kleine badkamer is niet de moeite om ze serieus te laten renoveren. Al dat werk, dat zie ik niet zitten.” 

 

Het begint met een borrelende afvoer in uw badkamer. Tot u wekenlang geen bad of douche kunt nemen. Gewoon omdat u kleine mankementjes hebt laten uitgroeien tot een grote badkamerramp. En u kunt gerust zijn: om kleine badkamers te renoveren is er tegenwoordig veel mogelijk.


Om kleine badkamers te renoveren is er tegenwoordig veel mogelijk
Uw badkamer renoveren is waarde verhogen

Lijkt badkamerrenovatie u een ver-van-uw-badkuipshow? Denk goed na, want het verhoogt de waarde van uw woning aanzienlijk. En terwijl u er woont, geniet u van het comfort van een compleet gerenoveerde badkamer die perfect in orde is. Alleen dat al is zijn geld waard. Dat zullen de andere leden van uw gezin volmondig bevestigen. 

 

Laat ons eens kijken. We zoeken samen naar een manier om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen. Daarin maken wij het verschil.

comfort